Categorieën
bedrijfsdienst

Hoe kiest u een consultant?

Bestuursadviseur

In de bedrijfssector wordt een bedrijfsadviseur niet ingeschakeld om te “verkopen” maar om te “helpen”. In eerste instantie geven zij advies en over het algemeen, als het concern of de cliënt contact met hen heeft opgenomen, hebben zij het gevoel dat zij met een zakenpartner te maken hebben. Een consultant biedt een “thought leader”, in plaats van de tests en prestaties van het management te evalueren, waardoor het potentieel van de bedrijfskennis wordt gemaximaliseerd. Het toevoegen van waarde aan het bedrijf ontwikkelen van constructieve effecten in het bevorderen van hun eigen zakelijke rechten en ideeën aan klanten. Als u echter op zoek bent naar de “beste” adviseur, moet u zich op bepaalde elementen concentreren:

1. U kunt een consultant kiezen die u in gedachten heeft, en niet alleen iemand die u ” Adams “. U hebt iemand nodig van wie u denkt dat hij dicht bij u staat, zodat u eerder geneigd zult zijn bijzondere aandacht aan zijn werk te besteden. U moet ook een strategie hebben met betrekking tot uw planning. Een consultant die niet zelfverzekerd is en zich niet kan aanpassen aan de huidige situatie, zal waarschijnlijk minder goed in staat zijn uw doelstellingen te verwezenlijken.

2. Zijn ze goed opgeleid? Nee, niet erg, in vergelijking met professionals op de markt. Ook dit is een voordeel voor u, want zij zullen waarschijnlijk niet luisteren naar andere zakenmensen die hun mening tegenspreken. Verder bieden de meeste aanbieders van opleidingen een proefperiode aan die aangeeft of ze in staat zijn u op te leiden, zodat ze geen extra blinde vlekken hebben. Ze zijn ook betrouwbaar in hun werk.

3. Geven ze een gratis consult? U bent tenslotte goed opgeleid en goed geïnformeerd. En u bent van plan deze op te volgen, dus u moet in staat zijn hun bekwaamheid te beoordelen of uw eigen bekwaamheid te beoordelen. U hebt een project toegewezen gekregen, en u moet in staat zijn de bekwaamheid grondig te beoordelen. Het komt vaak voor dat een bekwame consultant en een ervaren manager om dezelfde toewijzing van middelen vragen.

4. Zijn geloofsbrieven essentieel voor hen om consultant te worden? Ja, als ze geen specifieke competenties hebben. Een consultant kan u niet helpen als hun breedte van vaardigheden beperkt is, daarom zijn de criteria voor kwalificatie complexer.

5. Hebben ze de juiste instelling? Zie hierboven. Je hebt goed geïnformeerde en goed geïnformeerde mensen nodig, dus het gaat niet alleen om hun vaardigheden. Waarom iemand die onbekwaam is de job laten doen. Communiceer goed met hen, vooral als het gaat om de bedrijfsspecifieke resultaten.

6. Weten zij alles over uw specifieke organisatie? Denk er eens over na!

 

lees meer

politiek adviseur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.