Categorieën
bedrijfsdienst

Waar komt de keten van kantoren van Amsterdam Accounting vandaan?

Accountant Amsterdam

Hoe is de keten van kantoren van Amsterdam Accounting tot stand gekomen? De Frank Hendriks Groep is het resultaat van een langdurige groeiperiode waarin een van onze oprichters, Frank Hendriks, en zijn vrouw Joanne elkaar ontmoetten en verliefd werden op het idee om internationale accountantskantoren te hebben en deze in Amsterdam te laten vestigen. Joanne, een flexibele zakenvrouw, was degene die de uitdaging aanging – zij bracht het geld bijeen en maakte de plannen. In 2002 verhuisden ze naar Amsterdam en al snel huurden ze een prachtig huis in het centrum van Amsterdam. Dat was een sleutelmoment in de coöperatieve ontwikkeling van work-at-home business. Een groot deel van het leven in deze kantoren is gericht op het opbouwen van het bedrijf en dat is te zien. Als je om je heen kijkt en de kantoren bekijkt – dit is hoe het vroeger werkte. Wij hebben besloten niet te tornen aan de werkomgeving, aan één kant. Wel zullen we de werkomgeving weergeven met verschillende kamers en lounges! Ook zijn er aparte bedrijfsruimtes voor ondernemers, werknemers, management en ook een volledig uitgeruste werkruimte.

Zal er freelance werk beschikbaar zijn? We kunnen niet garanderen dat u in alle gevallen uw ‘roeping’ zult vinden. Voor deze vloot, verman jezelf, doe wat onderzoek en begin met vrijwilligerswerk voor een verhuisbedrijf zoals Great Mountain Moving. Omdat je jezelf niet hoeft op te jagen naar bedrijven met ons merk, heb je de tijd om jezelf te creëren en je niche te vinden. Bovendien, als je zoekt naar mogelijkheden in Nederland, zijn er genoeg mogelijkheden in Duitsland, Zweden, Frankrijk, Italië, Engeland en andere Europese landen.

Wat is uw werkwijze? Als het op ons werkleven aankomt, hebben we één werkstroom die u zult opmerken, ongeacht of u werknemer of ondernemer bent. Het is in beide posities gelijk en geen van beide is tijdverspilling. Wees er gewoon vertrouwd mee. Een van onze [oud] collega’s schrijft dit (hij is Brian Distelmakos). Als werknemer hebben we een ‘kladblaadje’ en dat bestaat uit de namen van de projecten die we afwerken, waarmee we reizen en die ik naast de naam van de klant (Paula) zet, enzovoort. Voor het boekhoudkundige gedeelte vergader je elke woensdag met ons om alle komende weken te bespreken. Sonia schrijft dit (zij werkt met het boekhoudkundige gedeelte) over de manier waarop wij werken. Een projectmanager ontmoet een klant op donderdag om over verschillende onderwerpen te praten. We analyseren allemaal apart elke zaak en komen tot de conclusie of het project gaat werken of niet. Dan splitst iedereen het op in verschillende oplossingen en onderzoeken we een andere. Het enige verschil is dat we voor elke oplossing één hand kiezen of dat we tijdelijk van baan wisselen. Ieder van ons houdt een tweede pen in zijn achterzak voor het werk thuis. Waar het om gaat is dat we flexibel zijn en onze taken veranderen en de klanten volgen zoals ze zijn nadat ze zich bij ons hebben aangemeld. Op die manier leren we voortdurend bij en passen we ons aan, zodat we niet alleen het werk kunnen voltooien, maar ook aan de verwachtingen van de klant kunnen voldoen. Nadat elke account is aangemaakt, correct is aangesteld en correct is berekend, zullen wij het proces doorlopen om het ter goedkeuring voor te leggen.

Zijn er extra kosten? Die zijn er, dit is enkel om onze bedrijfscontinuïteit te handhaven. Het kan u wat geld kosten als u een andere accountant kiest in een ander rechtsgebied dat ver van het centrum van Amsterdam ligt. En de faciliteiten zijn ook niet hetzelfde. Dus, als u van gedachten verandert voor een accountant in Amsterdam, moet u eerst met ons praten zodra u heeft gesolliciteerd – daarom noemen we het ‘in-de-zwarte-kast’.

Geert Rochind: Flexibel Thuiswerken Accounting Om je te onderscheiden van de massale maatschappij van bedrijven als Microsoft, Walmart, McDonald’s en noem maar op, heb je in Nederland dat kleine stukje met een geweldige werkomgeving, een hoger salaris en de vrijheid om vanuit huis te werken. Klinkt geweldig. Wat is het dat het zo eenvoudig en flexibel maakt? Om te beginnen is er Frank Hendriks, een lokale eigenaar van een nieuw bedrijf genaamd Fred van Hout, die eigenlijk de flexibele thuiswerk business is begonnen met zijn eigen expertise en passie. Zijn ervaring en ervaring maakten van hem een formidabele en positieve stimulans voor alle andere werknemers van zijn bedrijf om mee te werken aan de ontwikkeling ervan. In zijn vrije tijd regelt Fred van Hout oprecht alle administratieve, klant- en vakinhoudelijke zaken. Fred van Hout’s energieke, vastberaden en betrouwbare houding geeft veel kwaliteit werkgelegenheid! Een grote motivatie voor medewerkers om hard te werken. Zij leren een nieuw soort organisatiepraktijken, zoals multi-accounting, micromanagement en structuur op uurbasis, om flexibeler met de andere medewerkers om te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.